İhsan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Adana

1978 yılında hizmet vermeye başlayan İhsan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplam 2.037 m2 alan üzerine kurulmuş olup 1.778 m2 kapalı alana sahiptir.

Sabancı Vakfı tarafından yaptırılan ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen İhsan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Hacı Ömer Sabancı’nın büyük oğlu İhsan Sabancı’nın adı verilmiştir.

İhsan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretim 4 yıl olup, meslek derslerinin yanı sıra genel bilgi dersleri de verilerek öğrencilerin bir üst öğrenim kurumuna hazırlanmaları sağlanmaktadır.

İhsan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, çağın ihtiyaçlarına göre ürünler üretebilen, çalıştığı alanlardaki yenilikleri izleyebilen, tamamlayan ve uygulayan bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Okul değişik yaş seviyesindeki kız ve yetişkin kadınlara dikiş, nakış, süsleme ve ev idaresi gibi alanlarda pratik öğrenim ve beceri kazandırmaktadır.

Okulda 40'ar öğrenci kapasiteli 18 derslik mevcut olup, her derslik bilgisayar ve projeksiyon cihazı ile donatılmıştır. 20 öğrenci kapasiteli 2 bilgisayar laboratuvarı, her alana ait donanımlı 6 adet atölye, idari ofisler, muhasebe ve kütüphane bulunmaktadır.

Ayrıca öğrencilerin her türlü sorunlarına yardımcı olan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi bulunmaktadır.

Okul Bünyesinde Bulunan Alanlar

1. Bilişim Teknolojileri Alanı
  2. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı
  3. Giyim Üretim Teknolojileri Alanı
  4. El Sanatları Teknolojisi Alanı
  5. Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı
  6. Yiyecek - İçecek Hizmetleri Alanı

Aynı binada faaliyet gösteren  İhsan Sabancı Pratik Kız Sanat Okulu, öğrenci istek ve ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli kurslar açılmaktadır.

Okulda Açılan Kurslar

Temel Giyim, Beyaz İş, Çocuk Giyim, Makrome, Pantolon, Bluz, Cam Boyama, Mefruşat, Takı, Parça Birleştirme, Kum İğnesi, Örgü, Kurdela Nakışı, Kitre Bebek, Pasta - Bisküvi, Ahşap Boyama, Yemek Pişirme, Kumaş Boyama, Bilgisayar, Aplike, Kuaförlük, Model Uygulamalı Elbise veya Fantazi Elbise.

Bölgedeki ihtiyaçlar ve kursiyerlerin istekleri doğrultusunda yeni kurslar açılabilmektedir.

Öğrenci sayısının artması sebebiyle, 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren ek derslik binası tahsis edilen okulda ayrıca 150 kız öğrenci kapasiteli İhsan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Yurdu bulunmaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres :  Turhan Cemal Beriker Bulvarı Kemal Matbaası Yanı Tekel Karşısı No:167 Seyhan-Adana
Tel :  (322) 435 69 58
Faks :  (322) 433 38 49