İsmail Gündüz (Sezon 02 - Bölüm 18)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Roman Öğrencileri Müzikle Okula Döndüren İsmail Gündüz

"Fark Yaratanlar" programının 24 Şubat 2011 tarihindeki konuğu, Büyükçekmece ilçesindeki Roman çocukların okula devam etmelerini sağlamak üzere, müziğe olan ilgilerinden ve yeteneklerinden yola çıkarak bir orkestra kuran İsmail Gündüz.

Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, Büyükçekmece'nin Mimarsinan Merkez Mahallesi'nde yoğun olarak yaşayan Roman çocukların, ilköğretimden sonra öğrenimlerine devam etmediklerini fark etti. Bu mahallede oturan ve okulu bırakan çocukları tespit eden Gündüz, çocuklarla ve aileleriyle tek tek konuşarak onları okula dönmeye ikna etti.

Gündüz, düzenli olarak okula devam etmelerini sağlamak için ise çocukların müziğe olan yatkınlıklarını eğitimlerine dahil etti. Büyükçekmece Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Halk Eğitim Müdürlüğü'nün de desteğiyle alınan enstrümanlarla bir orkestra kurdu.

İsmail Gündüz, bu projesi ile 3 yıl içinde 50 çocuğu okula geri kazandırmayı başardı. Halen 30 çocukla çalışmalarına devam eden orkestra sayesinde 10 öğrencinin ilköğretimden mezun olarak liseye devam etmeleri sağlandı. Öğrencilerden gelen istekler doğrultusunda, Roman müziğinde ağırlıklı olarak kullanılan klarnet ve vurmalı çalgıların yanı sıra saksafon, klavye ve bateri gibi enstrümanların da dahil edildiği orkestrayla, çocuklar, İstanbul 2010 Kültür Başkenti, İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali çerçevesinde konserler vererek yeteneklerini sergileme olanağı buldular.