İstanbul'a Çık (Sezon 03 - Bölüm 06)
Get the Flash Player to see this player.

Engelsiz Kent için “İstanbul’a Çık”ıyorlar

Fark Yaratanlar programının 13 Ocak 2012 tarihindeki konuğu, engelsiz gezi grubu olan “İstanbul’a Çık” projesi. İstanbul’da geziler düzenleyerek engellilerin karşılaştıkları sorunları tespit eden ve iyileştirilmesi yönünde çalışmalar yapan grup, müze, AVM gibi çeşitli mekanların engellilere yönelik olarak düzenlenmesi için girişimde bulunuyor.

“İstanbul’a Çık” projesi, 2009 yılından bu yana kamusal alanlara engellilerinin erişimi ile ilgili durum tespiti yapıp, belediyelere ve ilgili kurumlara bilgi vererek erişebilir olmasını sağlıyor.

Adım Adım Oluşumu, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD), Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisi ve İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği’nin (İFSAK) desteklediği “İstanbul’a Çık” projesi, çeşitli alışveriş merkezleri, belediyeler, sanat evleri, müzeler, sosyal tesisler ve metrobüs durakları olmak üzere birçok mekanda engellilere yönelik düzenlemelerin yapılmasına öncülük etti. Engelli ve onlara eşlik eden gönüllülerden oluşan 300’e yakın kişi “İstanbul’a Çık” projesine destek veriyor.