İZEV-Down Cafe (Sezon 03 - Bölüm 01)
Get the Flash Player to see this player.

Üçüncü Sezonun İlk Fark Yaratan'ı Down Sendromlu Gençlere İş Hayatının Kapılarını Açan "İZEV"

Sabancı Vakfı’nın desteğiyle hayata geçen "Fark Yaratanlar" programının 4 Kasım 2011 tarihindeki konuğu, engelli gençleri istihdam etmek üzere Down Cafe’yi kuran İZEV (İstanbul Zihinsel Engelliler Vakfı).

“Hepiniz birbirinizden şeker ve çok tatlısınız. Müşterisine bu kadar saygılı ve nazik davranan garsonları başka yerde görmedim. İyi ki varsınız.” Bu satırlar Mecidiyeköy’deki bir kafenin not defterine bir müşteri tarafından yazıldı. O defter, bunun gibi daha pek çok notla dolu. Çünkü o kafede sadece işini çok iyi yapan down sendromlu gençler çalışıyor.

Çocukları engelli olan aileler tarafından 18 yıl önce kurulan İstanbul Zihinsel Engelliler Vakfı (İZEV), Mecidiyeköy’de Saadet İlkokulu’nun bahçesinde kurulan barakada çalışmalarına başladı. İZEV; Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği destekle yıllar içinde 4 katlı bir okul, spor salonu ve mutfak açtı. İZEV son olarak, down sendromlu gençler için Down Cafe’yi hayata geçirdi. Down Cafe’de, otelcilik konusunda sertifika almış engelli gençler hizmet veriyor. İZEV, Down Cafe’de down sendromlu gençleri istihdam ederek, onların hayatlarında yeni bir pencere açarak fark yaratıyor.

Daha fazla bilgi için: