İzmir Bornova Belediyesi: Bornova Kadınlara Yönelik Ev Pansiyonculuğu Eğitimi Projesi

Proje Künyesi

Kurum: İzmir Bornova Belediyesi

İli: İzmir

Hibe Tutarı: 8.500 TL

Proje Ortağı: Yaşar Üniversitesi, Köy Muhtarlıkları (Yakaköy ve Çiçekliköy)

Proje Süresi: 1 Eylül 2008 – 30 Nisan 2009

Hedef Grup

Bornova köylerinde yaşayan kadınlar arasından seçilecek 25 kadın

Proje Özeti

Bornova’nın özellikle Yaka ve Çiçekli köylerinde bulunan kahvaltı salonları ve doğal güzellikler İzmir ve çevre illerde yaşayan halkı hafta sonları bu alanlara çekmektedir. Fakat gelen ziyaretçilerin konaklayabilecekleri tesis eksikliği buraya gelen yerli turistlerin sadece günübirlik olarak köyleri görmelerine sebep olmaktadır. Köylerin doğal yapısını bozmayan, ekonomik olarak kalkınmalarına olanak sağlayan ve aynı zamanda köyleri ziyaret eden kişilerin geleneksel köy yaşamını deneyimleme fırsatı yakaladıkları köy pansiyonculuğu faaliyetleri gerek Bornova köyleri gerekse bu köylerde yaşayan kadınların ekonomik olarak güçlenmeleri için oldukça uygun bir fırsat olarak görülmektedir. Bu proje ile Bornova köylerinde yaşayan 25 kadının, alacakları ev pansiyonculuğu eğitimi ile gelir getirici faaliyetlerde bulunarak çalışma hayatına katılmaları ve ekonomik olarak güçlenmeleri planlanmaktadır.