Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi: Adım Adım Eşitliğe Yürüyoruz

Proje Künyesi

Kurum: Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi

İli: Kars

Hibe Tutarı: 23.560 TL

Proje Ortağı: Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Merkezi, Susuz Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Amirliği, Milli Eğitim Müdürlüğü

Proje Süresi: 21 Eylül 2009 - 21 Temmuz 2010

Hedef Grup

Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ilçenin tüm köylerinde yapmış olduğu alan araştırması doğrultusunda saptanan 5 köyde; okuma yazma bilmeyen 50 kadın, okur-yazar seviyede 25-44 yaş arası 60 kadın, ilk ve ortaöğretim mezunu 18-25 yaş arası 50 kadın olmak üzere toplamda 160 kadın

Proje Özeti

Proje kapsamında belirlenen toplam 160 kadına kendi köylerinde 4 saat haklar, kadına yönelik şiddet, miras konularına yönelik eğitim verilecektir. Haftada bir gün eğitim ilçe merkezinde toplu yapılarak katılımcıların bir araya gelmeleri sağlanacaktır. Kadınlar, haklar, kadına yönelik şiddet ve miras konularında eğitimler alacaktır.