Kamil Çetin Oraler (Sezon 01 - Bölüm 27)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Kendini Yaşlıların Bakımına Adayan Dr. Kamil Çetin Oraler

Sabancı Vakfı'nın katkılarıyla hayata geçen ''Fark Yaratanlar'' programının 18 Nisan 2010 tarihindeki konuğu, Kadıköy Sağlık Eğitim Merkezi ve KASEV Öğretmen Dinlenme-Huzur Evi'nin kurulmasına öncülük eden Dr. Kamil Çetin Oraler.

Dr. Kamil Çetin Oraler, Kadıköy Sağlık Eğitim Merkezi Vakfı'nın (KASEV) kurulmasına öncülük ederek merkezin başhekimliğini yıllarca sürdürmüş, kendini yaşlıların daha iyi şartlarda bakılmasına adamış, İstanbul Tuzla'da KASEV Öğretmen Dinlenme-Huzurevi'nin kurulmasında büyük rol oynamış bir mikrobiyolog doktor.

Dr. Kamil Çetin Oraler, İstanbul Kadıköy'de tek başlarına yaşayan ve hayatlarını eğitime ve toplumun gelişimine adamış olan öğretmenleri bir çatı altında toplayarak çalışmalarına başladı.

Hayata geçirdiği "Yaşlılık Merkezi Projesi" ile de Tuzla'da Öğretmen Dinlenme-Huzurevi'ni kurdu ve bu işletmenin kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olarak gelişmesini sağladı. Oraler, devletten arazi dışında hiçbir destek almadan yurt içinden ve dışından aldığı bağışlarla Yaşlılık Merkezi'ni tamamladı.

Dr. Kamil Çetin Oraler'in kurulmasına öncülük ettiği KASEV, sağlık eğitimi, sosyal hizmet, yaşlıya hizmet, yaşlılık hizmetleri ile çevre sağlığı/eğitimi amacıyla hizmetlerini gerçekleştiriyor. Tuzla'daki KASEV Öğretmen Dinlenme-Huzurevi ise, 25 dönüm arazi üstünde 135 sağlıklı ve 40 bakıma muhtaç yaşlının yaşamını mutlu bir şekilde yürüttüğü bir yaşlılık merkezi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Dinlenme evinde 24 saat hemşire, doktor, sağlık ve revir hizmetleri, bir diyet uzmanı, psikolog bulunuyor. Ayrıca, kadın-erkek berber salonu, hastalar için özel hizmet ve bakım birimleri, hobi bahçesi, hobi mutfağı, biçki-dikiş, el sanatları ve oyun odaları mevcut ve burada kalanlar için geziler, konserler, eğlence ve diğer aktiviteler organize ediliyor.

Daha fazla bilgi için:
www.kasev.org