Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (Sezon 07 - Bölüm 12)
Get the Flash Player to see this player.

Kanserli Çocuklara Bir Umut

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “Fark Yaratanlar” programı yedinci sezonunda da devam ediyor. Yedinci sezonun on ikinci Fark Yaratan’ı Kanserli Çocuklara Umut Vakfı oldu.

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre dünya genelinde 200.000 çocuğa her yıl kanser tanısı konurken, tedavisi devam edenler ve nüksedenler de dâhil edildiğinde bu rakam 300.000’e yaklaşıyor. Türkiye’de ise kanser hastası çocuklarla ilgili resmi bir istatistik yok. Tam sayı bilinmese de her yıl 3.000’e yakın çocuğun kanser hastalığına yakalandığı tahmin ediliyor. Kanserin uzun ve yorucu yolculuğunda hem ailelerin hem de çocukların rahat bir şekilde tedavilerine devam etmeleri için bir vakıf uzun süredir çalışmalarda bulunuyor.

2000 yılında kurulan Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), kanser hastalığına yakalanmış çocuklar için birçok farklı projeler  geliştiriyor. Bu projelerden ikisi “Çocuk Kâşifler Sanal Dünyada”  ve “Oyun Benim İlacım”. Geliştirilen bu projelerle çocukların dış dünyadan kopmasını engellemeyi, hastalık süresince çocukluklarını yaşamaya devam edebilmelerini amaçlıyor. Bu projeler arasında belki de en önemlisi “Aile Evi”. Aile Evi, çocukları kanserle savaşan ailelerin kullanımı için KAÇUV tarafından hizmete açıldı. Tamamen bağışlarla yapılan KAÇUV Aile Evi, kanser tedavisi için şehir dışından gelen ve maddi imkânı olmayan ailelerin tedavi süresince bakım, beslenme ve barınma gibi ihtiyaçlarını karşılıyor.

KAÇUV bünyesinde bulunan  Aile Evi’nden bu güne kadar  300’ü aşkın aile faydalandı. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı,  kanser hastalığına yakalanmış çocukların umudu oldu. Onlara en ihtiyacı oldukları dönemde tedavilerinin aksamaması için gerekli desteği sağladı. Normal hayattan  kopmamaları ve çocukluklarını yaşayabilmeleri için çalışmalarda bulundu. Hem  kanserle yaşamakta zorlanan  ailelerin hem de küçük yaşta kansere yakalanmış çocukların hayatlarında  kolay kolay unutulmayacak bir fark yarattı...