Karabiga Kadın Kooperatifi (Sezon 05 - Bölüm 07)
Get the Flash Player to see this player.

Karabiga'nın Hayalperest Kadınları

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programında, beşinci sezonun yedinci Fark Yaratan’ı ‘Karabiga Kadın ve Çocuk Merkezi’ni kuran Karabiga Kadın Kooperatifi oldu.

Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında desteklenen projeyle kurulan Karabiga Kadın ve Çocuk Merkezi, kadınların ekonomik ve sosyal gelişimleri için çalışmalar yürütüyor.

Çanakkale’nin Karabiga beldesinde kurulan merkezde, kadınların sosyal yönden güçlendirilmesi amacıyla anne-çocuk eğitimi, liderlik, kadın hakları gibi başlıklarda eğitimler veriliyor. Merkezde kadınların ekonomik yönden güçlendirilmeleri amacıyla da Halk Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla ön muhasebe, dikiş kursu gibi mesleki eğitim kursları düzenleniyor.

Çocukların okul öncesi eğitim alabilmeleri için kreş hizmetinin de verildiği Karabiga Kadın ve Çocuk Merkezi’nde daha çok kadına ulaşabilmek ve çocuğu olan kadınları da projeye dahil edebilmek amacıyla, çocuklar için bir oyun odası bulunuyor ve öğrencilere yönelik etüt programları yürütülüyor.