Kars KAMER: Kadınlar Her Yerde

Kurum: Kars KAMER

İli: Kars

Hibe Tutarı: 11.625 TL

Proje Ortağı: KAMER Vakfı, KA-MER Derneği, Ters-Name, Belediye - Namık Kemal Evi, Kars Devlet Konservatuarı, Kars Sanat Merkezi (KSM)

Proje Süresi: 1 Eylül 2008 – 30 Temmuz 2009

Hedef Grup

Kars Yusufpaşa Mahallesi'nde yaşayan kadınlar

Proje Özeti

Bu proje ile Kars’ın Yusufpaşa Mahallesi merkez alınarak, şehrin her tarafının kadınların ortak kulanım alanı haline getirilmesi ve şehre canlılık kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda kadınların kenti tanımasının ve tarihi hakkında bilgi sahibi olmalarının sağlanması, Kars ve Yusufpaşa Mahallesi’nin tekrar eski sosyal aktivitelerin yapıldığı ve kadınların rahatlıkla girebildiği bir alan haline getirilmesi hedeflenmektedir. Söz konusu mahallede tüm kadınlar evlerinde ziyaret edilecek, sokak tiyatrosu ve konserler düzenlenecek, tüm kadınların katılabileceği farkındalık yaratma grup çalışmaları yapılacaktır.