Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) Özel Bölümü
Get the Flash Player to see this player.

Girişimci Kadınlar, "Mikronet" ile Fark Yaratıyor

Sabancı Vakfı “Fark Yaratanlar” programının 20 Temmuz 2012 tarihindeki konuğu Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) oldu.

KEDV, 23 Mayıs 2010 tarihinde Fark Yaratanlar’da çalışmalarını anlatmıştı (Detaylı bilgi için tıklayınız...).

Kurucusu olduğu KEDV aracılığıyla, kadınların ekonomik ve kişisel imkânlarını geliştirmeyi amaçlayan Şengül Akçar, mikro girişimci kadınları desteklemek için Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen mikro-kredi uygulaması MAYA'yı hayata geçirerek fark yaratmıştı. Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında desteklenen Mikronet: Mikro Girişimci Kadınlar İş Portalı” projesi ile KEDV, mikro girişimci kadınların işlerini daha sürdürülebilir ve kalıcı yapabilmeleri için kadınların hayatında fark yaratmaya devam ediyor.

Mikronet: Mikro Girişimci Kadınlar İş Portalı üzerinden 1740 mikro girişimci kadın, işleri için 50 özel sektör gönüllüsü mentordan destek alarak; kendi aralarında tecrübe ve bilgi paylaşım ağı oluşturuyor. Bilgisayar kullanmayı bilmeyen mikro girişimci kadınlar ise, bu hizmetten yararlanabilmeleri için temel bilgisayar eğitimi de alıyor. Proje ortakları arasında, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği, Habitat için Gençlik Derneği, İlk Adım Kadın Kooperatifi, Umut Işığı Kadın Kooperatifi ve İpekyolu Kadın Kooperatifi yer alıyor. Proje hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.