Kısa Film Yarışması
Kısa Film Yarışması Kısa Film Yarışması Kısa Film Yarışması Kısa Film Yarışması Kısa Film Yarışması

Toplumsal gelişmenin bireylerin potansiyelinin ortaya çıkartılması ve ilham veren hikayelerin toplumla paylaşılmasıyla mümkün olacağı anlayışıyla çok sayıda projeyi destekleyen Sabancı Vakfı, toplumsal sorunların sanat aracılığıyla ele alınmasını desteklemek amacıyla Kısa Film Yarışması düzenlemektedir.

Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması ile sinemanın yaratıcı bakış açısından, etki gücünden yararlanarak toplumsal konularda farkındalık yaratmak hedeflenmektedir.

Kısa Film Uzun Etki” sloganıyla düzenlenen yarışma ile ilgili tüm detayları www.kisafilmuzunetki.org adresinden öğrenebilir, facebook.com/kisafilmplatformu, twitter.com/kisafilmplat, instagram.com/kisafilmplatformu sosyal medya adreslerinden de gelişmeler takip edilebilir.

Sabancı Vakfı’nın, “Kısa Film Uzun Etki” ismiyle ilkini düzenlediği Kısa Film Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Toplumsal sorunların sanat aracılığıyla ele alınmasını ve sinemanın yaratıcı bakışıyla toplumsal konularda farkındalık ve bilinç oluşturulmasını amaçlayan Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı veSabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

”Mülteci Kadınlar” temalı yarışmaya, başvuran 126 filmden ön değerlendirmeyi geçen 15 film arasından ödüle hak kazananları Emin Alper, Tuba Büyüküstün, Ebru Ceylan, Stefan Arsenijevic ve Guy Seligmann’dan oluşan jüri belirledi.

Yarışmanın Birincisi “Duvar” isimli filmiyle Mustafa Koray Polat oldu

“Duvar” filmiyle birinci olan Mustafa Koray Polat’a ödülünü Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı takdim ederken “Penaber” filmiyle ikinci olan Ramazan Kılıç’a ödülünü Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, “Sınır” filmiyle üçüncü olan Ali Rıza Erdemir’e de ödülünü yarışmanın bu yılki mesajını oluşturan dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Reza Deghati verdi.

Ayrıca mansiyon ödülüne layık görülen “Bir Hayatlık Göz” filminin yönetmenleri Melih Can Dürser ve Beyza Kaya da ödüllerini yarışmanın sanat yönetmenliğini yürüten Zeynep Atakan’dan aldı.

Gelecek dönemin konusu “Çocuk İşçiler” olacak

Ödüllerin verilmesinin ardından ikinci yarışmanın teması açıklayan Sabancı, “Gelecek senenin temasını belirlerken yine sadece ülkemizde değil dünya boyutunda bir toplumsal sorunun, bir toplumsal yaranın üzerine basmak istedik. Gelecek senenin teması ‘çocuk işçiler’ oldu” dedi.