Kompozisyon Yarışması (2007)

Birleşmiş Milletler'in Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi amacıyla yürüttüğü Ortak Program (BMOP) kapsamında, lise öğrencileri arasında düzenlenen 'Kadın Dostu Kent' konulu kompozısyon yarışmasında dereceye giren eserler belirlendi.

Birleşmiş Milletler Ortak Programı'nın, İzmir, Kars, Nevşehir, Şanlıurfa, Trabzon ve Van'dan oluşan 6 ildeki lise ve dengi okul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen kompozisyon yarışmasında, her ilde ayrı ayrı oluşturulan jüriler eserleri değerlendirdi.

Her ilden ilk 3 dereceye giren öğrencileri saptayan jürinin kararına göre, birinciliği kazanan öğrenciler masaüstü bilgisayar, ikinciler dijital fotoğraf makinesi ve üçüncüler ise MP3 çalar ile ödüllendirildi.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler, Birleşmiş Miletler Ortak Programı'nın davetlisi olarak Ankara'da ağırlandılar. Öğrenciler başkentte Birleşmiş Milletler Binası, Anıtkabir, Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin Atatürk Orman Çiftliği'ndeki kopyası, ilk Meclis, Ankara Kalesi, Atakule, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Teknokent, Türk Zeka Vakfı, Ankara Palas'ın yanı sıra kentin tarihi ve turistik yerleri ile alışveriş merkezlerini de gezip sinemaya gittiler.

Gezi BM Ortak programının yürütüldüğü 6 ilden gelen öğrencilerin tanışmaları için de bir fırsat oldu

Ödül Töreni

Ödüller 11 Mayıs 2007 günü Ankara’da düzenlenen törenle verilmiştir.

Yarışma Sonuçları

Birleşmiş Milletler Ortak Programı’nın uygulandığı İzmir, Kars, Nevşehir, Şanlıurfa, Trabzon ve Van'daki lise ve dengi okul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen kompozisyon yarışmasında her ilde ayrı ayrı oluşturulan jüriler eserleri değerlendirdi.

BMOP Liselerarası "Kadın Dostu Kent" Konulu Kompozisyon Yarışması’nda dereceye giren eserler ve sahipleri şöyle:

İZMİR

1.Uçuyorum Ne Güzel - Nurhak Gürbüzer