Kurumsal Yapı
  • Mütevelli Heyeti: Sabancı Vakfı’nın en üst karar organıdır. Mütevelli Heyeti 7 üyeden oluşur ve bu üyeler Sabancı Holding Yönetim Kurulunca seçilir. Mütevelli Heyetinin görev süresi 3 yıldır.
  • İcra Komitesi: Vakfın yürütme organı olup, Mütevelli Heyetinin kendisine vereceği yetkiler dahilinde görev yapar. İcra Komitesi, Mütevelli Heyeti Başkanı, Başkan Yardımcısı ve Mütevelli Heyetinin aralarından seçeceği bir üye olmak üzere toplam 3 üyeden oluşur. İcra Komitesinin görev süresi 3 yıldır.
  • Vakıf Yönetimi ve Çalışanlar: Sabancı Vakfı’nın yönetim kadrosu ve çalışanlarının yetkinlikleri ile görev tanımları sektörün ihtiyaçları ve gelişimine bağlı olarak yapılandırılmaktadır.