Masal Şatosu - Eskişehir

9 Mart 2014 tarihinde hizmet vermeye başlayan Masal Şatosu, Eskişehir Bilim Parkı içerisinde bulunmaktadır.

Çimsa'nın şartlı bağışı ile Dede Korkut, Nasrettin Hoca ve Keloğlan optik ve robotik temaları Sabancı Vakfı tarafından karşılanan Masal Şatosu, en yükseği 50 metre olan 26 kuleden oluşmaktadır. İçerisinde masal kahramanlarının üç boyutlu animasyonları, optik ışık canlandırmaları, özel yaşam alanları gibi birçok farklı alan bulunmaktadır.

Masal Şatosu çocukların hayal dünyalarını geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla masal kahramanlarının ve masal dünyasının objeleri ile donatılmış olup, Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşımaktadır. Masal Şatosu’nda rehberler eşliğinde kitaplarda okudukları hikayeleri yaşama imkanı bulan çocuklar, Dede Korkut, Nasrettin Hoca ve Keloğlan’ın hikayelerini kahramanların kendi anlatımlarıyla dinleme fırsatı yakalamaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres :  Sazova Bilim Kültür Parkı-Eskişehir