Mavi Göl Kadın Derneği: Van’da Kadınlar da Hemşeri

Kurum: Mavi Göl Kadın Derneği

İli: Van

Hibe Tutarı: 30.608 TL

Proje Ortağı: Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP)

Proje Süresi: 15 Eylül 2009 - 15 Nisan 2010

Hedef Grup

Van merkeze bağlı Düzyol ve Hacı Bekir mahallelerinde yaşayan 18-35 yaş arası en az okuma-yazma bilen 30 kadın (her mahalleden 15'er kadın olmak üzere)

Proje Özeti

Proje ile göçle gelen mahallelerde yaşayan kadınların kentte kadın olarak yaşama, mevcut hizmetleri izleme ve yeni hizmetler talep etme bilinçlerinin gelişmesi hedeflenmektedir. Hedef kitledeki 30 kadına kadının insan hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği konularında eğitimler verilecektir. 30 kadının yerel yönetimlerin yapısı, Van YEEP ve Kadın Dostu Kentler hakkındaki bilgi düzeyleri geliştirilecektir Ayrıca kadınların yerel meclisleri izleme ve kent konseyinde yer alma kapasite ve becerileri artırılacaktır. Yerel yöneticiler ve karar alıcılarla konuya ilişkin toplantılar düzenlenecektir.