Mehmet Münir Cura (Sezon 03 - Bölüm 12)
Get the Flash Player to see this player.

Mardinli sporcular başarıya “koşuyor”

Fark Yaratanlar programının 6 Nisan 2012 tarihindeki konuğu, Mardin’de Atletizm Sporunu Sevdirme ve Yaygınlaştırma Projesi’ni hayata geçiren eski milli atlet Mehmet Münir Cura.

12 kez milli forma giyen, dağ kros dalında dünya üçüncülüğü ve Balkan şampiyonluğu bulunan Mehmet Münir Cura, aktif spor hayatının sonlarına doğru memleketi Mardin’e dönüp öğretmenliğe başladı. Mardin eski Valisi Mehmet Kılıçlar, Mardin’de atletizmin gelişmesi için Mehmet Münir Cura’yı Mardin Atletizm Spor Kulübü’nü kurması konusunda teşvik etti. 2008 yılında kurdukları dernek ile GAP Eylem Planı Sosyal Destek Programı’na (SODES) başvuran Cura, Mardin’de Atletizm Sporunu Sevdirme ve Yaygınlaştırma Projesi’ni hayata geçirdi.

Mehmet Münir Cura, proje kapsamında 2008 yılından beri Mardin merkezinde ve çevre köylerden 350 genci atletizme yönlendirdi. Mardin Atletizm Spor Kulübü, 120’ye yakın lisanslı sporcu yetiştirdi, bu sporcuların 8’i üniversite sınavlarında spor akademisini kazandı. Cura, Mardin’de kurduğu U-16 Kızlar, U-16 Erkekler ve U-20 Erkekler takımlarının Atletizm 1. Ligi’ne yükselmesini sağladı. Mardin’e, proje sayesinde ilk kez kros parkuru kuruldu. Parkur, ulusal bir yarışa da ev sahipliği yaptı.

Türkiye 1. Kros Ligi’nde mücadele eden Mardin Atletizm Spor Kulübü, Antalya'da düzenlenen 2009-2010 Sezonu Türkiye 1. Ligi finallerini 236 puanla 8’inci sırada bitirdi. Kulüp ayrıca Ankara’da düzenlenen 76. Büyük Atatürk Koşusu’nu, 15 takım arasından 1’inci olarak tamamladı.