Mehmet Selim Baki Özel Bölümü
Get the Flash Player to see this player.

Venezuelalı ve Türkiyeli Çocuklar "Barış İçin Müzik"te Buluşuyor

Sabancı Vakfı, “Fark Yaratanlar” programıyla yaz döneminde de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlatmaya devam ediyor.

2005 yılında “Barış İçin Müzik” projesini hayata geçirerek, alt gelir grubunda olan 7-14 yaş arasındaki çocuklara müzik eğitimi veren Mehmet Selim Baki, kurduğu “Barış İçin Müzik Vakfı” ile barışın sesini müzikle duyurmaya devam ediyor.

3000 öğrenciye müzik eğitimi

Edirnekapı’da bir ilköğretim okulunda 2005 yılında hayata geçirdiği proje ile çocuklara karşılıksız müzik eğitimi vermeye başlayan Mehmet Selim Baki, projesine yeni adımlarla devam ediyor. Kendisinin gençlik hayali olan “Barış İçin Müzik” projesi, 6 yıllık çalışma sonunda 2011 yılında “Barış İçin Müzik Vakfı”na dönüştürüldü. Mehmet Selim Baki’nin Sabancı Vakfı’nın Fark Yaratan’ı olduğu 2010 yılında, Barış İçin Müzik Vakfı’nda 250 öğrenci temel müzik eğitimi alıyordu.  Bugün 700 öğrenci düzenli müzik eğitimi alıyor,  ulaşılan toplam öğrenci sayısı ise 3000. Enstrüman çalmak dışında, solfej, armoni bilgisi, müzik tarihi gibi dersleri de içeren çok sesli müzik eğitimi, Vakıf ve İlköğretim okullarının binalarında sürdürülüyor.

Venezuela – Türkiye Çocuk Orkestrası kuruldu

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında İstanbul’a gelen Simon Bolivar Orkestrası’nın konserleri sırasında, “El Sistema”nın kurucusu Maestro Abreu, Vakfı ziyaret etti. Bu ziyaret, Barış İçin Müzik Vakfı ve El Sistema işbirliğinin ilk adımı oldu. Barış İçin Müzik Vakfı ve El Sistema öğrencilerinin katılımıyla 200 kişilik Venezuela-Türkiye Çocuk Orkestrası kurulması için işbirliği yapıldı. Proje kapsamında, Barış İçin Müzik öğretmenleri, 2012 Eylül ayında El Sistema’da staj yapmak üzere Venezuela’nın başkenti Karakas’ta bulunacaklar. 2013 yılında ise Türkiye ve Venezüela’da ortak konserler düzenlenecek. Mehmet Selim Baki, Barış İçin Müzik Vakfı  ile tüm ülkeye yayılan bir model olmayı hedefliyor.