Melahat Aydın (Sezon 03 - Bölüm 07)
Get the Flash Player to see this player.

Kız Çocukları için At Üstünde Muş Yollarında

“Fark Yaratanlar” programının 27 Ocak 2012 tarihindeki konuğu, kız çocuklarını okutmak için başlattığı “Bir Şans Daha” projesi ile okul müdürü Melahat Aydın.

Muş Merkez Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun müdürü olarak görev yapan Melahat Aydın, Muş’ta görev yapan tek kadın okul müdürü olarak, Muş’un zor şartlarında, kadın olmasından kaynaklanan dezavantajlı ortama aldırmadan, kız çocuklarını okula kazandırmak üzere yola çıktı. Bu amaçla, Muş İl Milli Eğitim Proje Ofisi işbirliğiyle, AB İnsan Kaynaklarını Geliştirme Operasyonel Programı  - Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşmasının Artırılması Hibe Programı’ndan hibe desteği alarak “Bir Şans Daha” projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında, Melahat Aydın ve öğretmenlerden oluşan 15 kişilik ekip, kız çocuklarını okula göndermeleri konusunda aileleri ikna etmek için Muş köylerini dolaştı. Araçla ulaşımın mümkün olmadığı yerlere at üzerinde giden Melahat Aydın, 100 kız çocuğunu okula kazandırma hedefiyle yola çıktığı projede 150’ye yakın kız çocuğunun okula başlamasını sağladı. Melahat Aydın, proje kapsamında ailelere de kadın hakları ve kent yaşamı eğitimleri verdi.

Melahat Aydın öğretmenlik yaptığı Muş Merkez Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun baştan ayağa yenilenmesinde de aktif rol aldı. Melahat Aydın, cesareti ve azmi ile her türlü zorluğun üstesinden gelerek, meslektaşlarına cesaret verdi ve kız çocuklarına rol model oldu.