Melek Erman Köni (Sezon 01 - Bölüm 11)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Büyük Şehire Göçle Gelen Ailelere Eğitim ve Kente Uyum Desteği Sağlayan Melek Erman Köni

Sabancı Vakfı'nın katkılarıyla hayata geçen ''Fark Yaratanlar'' programının 13 Aralık 2009 tarihindeki konuğu, sürekli göç alan bir yerleşim yeri olan İstanbul'un Esenler semtinde; ÇYDD-Melek Erman Köni Eğitim ve Kültür Merkezi'ni kuran ve burada yetişkinlere okuma yazma kursları, çocuklara okul öncesi eğitim ve kent yaşamına uyum gibi birçok programı hayata geçiren Melek Erman Köni.

Esenler bölgesinde yaşayan başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere ailelerin tüm bireylerine üç yıldır bu aile merkezi vasıtasıyla eğitim veriliyor. Merkezde, şimdiye kadar 1.000 kişiye ulaşılarak bireylerin toplumsal katılımının artması sağlandı. Kurslara ve eğitim aktivitelerine katılan bu gruplara ayrıca sağlık, diş, göz taraması gibi tıbbi hizmetler ve insan hakları, kadın hakları, medeni kanundaki değişiklikler gibi toplumsal ve hukuksal konularda ücretsiz bilgi veriliyor. Merkezde yürütülen programlar, temel olarak kadından başlayarak ulaşılan tüm aileye, eğitimle birlikte kendini geliştirme ve toplumda üretici olabilme imkanı veriyor, kent yaşamına uyumunu geliştiriyor.

Daha fazla bilgi için:
www.mek-cydd.org