Melek Erman Köni Özel Bölümü
Get the Flash Player to see this player.

Melek Erman Köni, Göç ile İstanbul'a Gelen Kadınların Hayatında Fark Yaratıyor

Sabancı Vakfı, “Fark Yaratanlar” programıyla yaz döneminde de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlatmaya devam ediyor.

Birinci sezonda programa konuk olan Melek Erman Köni, sürekli göç alan İstanbul'un Esenler semtinde; ÇYDD-Melek Erman Köni Eğitim ve Kültür Merkezi'ni kurduktan sonra, burada yetişkinlere okuma yazma kursları, çocuklara okul öncesi eğitim ve kent yaşamına uyum gibi birçok programı hayata geçirerek fark yaratan olmuştu.

Melek Erman Köni, göç ile İstanbul’a gelen kadınlar için  verdiği kurslara şimdi de AÇEV’in desteği ile devam ediyor.

Bugüne kadar 3200 kişinin eğitim aldığı Esenler’deki merkezde, okuma yazma kursları, okula giden öğrencilere ders desteği, anne ve babalara destek eğitimlerinin veriliyor.

Melek Erman Köni Eğitim Merkezi’nde Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar programı sayesinde üniversiteye hazırlık eğitimleri de verilmeye başlandı.  Sabancı Vakfı Fark Yaratan’ı Mayıs’ta Yaşam Kooperatifi Esenler’de ihtiyacı olan öğrencilere Temmuz ayından beri üniversiteye hazırlık kursu vermeye başladı.

Bir diş hekiminin desteği ile kurslara gelenlere diş sağlığı taraması da yapılan merkezde, kadınlar için takı tasarım kursu da açıldı. Melek Erman Köni Eğitim Merkezi’nde bugüne kadar 260 gönüllü görev aldı.