Metin Sabancı Merkezi - İstanbul
Metin Sabancı Merkezi - İstanbul Metin Sabancı Merkezi - İstanbul Metin Sabancı Merkezi - İstanbul Metin Sabancı Merkezi - İstanbul Metin Sabancı Merkezi - İstanbul

1996 yılında hizmet vermeye başlayan Metin Sabancı Merkezi toplam 35.569 m2 alan üzerinde kurulu olup, 2010 yılında yapılan yeni okul binası ile 18.580 m2 kapalı alana sahiptir.

Merkez, Kadıköy Belediyesi’nin tahsis ettiği arazi üzerine Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’na devredilmiştir. Merkezde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Yatılı Bakım Merkezi de hizmet vermektedir.

Cerebral Palsy bebeklik ya da çocukluk çağının başlarında meydana gelen, vücut ve kas hareketlerini kalıcı şekilde etkileyen, fiziksel bir engelliliktir. Cerebral Palsy’lilerin yaşam boyu ihtiyaç duyduğu rehabilitasyon, eğitim desteğini almaları ve topluma kazandırılmaları amacıyla kurulan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı çalışmalarını Metin Sabancı Merkezi’nde yürütmektedir.

Metin Sabancı Merkezi’nde Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Metin Sabancı Okulları, Erken Müdahale Birimi, Konuşma Terapisi Birimi, Hareket Analizi Sistemi, Hidroterapi Havuzu, Spor Salonu, Bilgi Merkezi, kongre ve toplantıların gerçekleştiği konferans ve seminer salonları yer almaktadır.

Merkez, engelli bireyler ve ailelerinin yanı sıra pek çok etkinlik ve proje kapsamında çeşitli organizasyonlara ev sahipliği etmektedir

İletişim Bilgileri

Adres :