Metin Sabancı Okulları - İstanbul
Get the Flash Player to see this player.

2011-2012 yılında Metin Sabancı Merkezi bünyesinde hizmet vermeye başlayan ve 3.680 m2 kapalı alana sahip Metin Sabancı Okulları, Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’na devredilmiştir.

Metin Sabancı Okulları, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın 50 yıla yakın tecrübesi ve özel eğitim alanında yurt dışındaki uzun süreli araştırmaların sonucunda örnek bir özel eğitim okulu olarak kuruldu.

Cerebral Palsy tanısı almış çocuklar, hafif, orta ve ağır düzey zihinsel engelli tanısı olan çocuklar ve birden fazla engeli olan çocuklar Metin Sabancı Okulları’nda eğitim almaktadır.Özel gereksinimli çocukları sosyal hayata kazandırmak idealinden hareketle onların hayatında fark yaratmak amacıyla yola çıkılan okullarda; anaokulu ve ilkokul düzeyinde I. ve II. kademelerde eğitim verilmektedir. Metin Sabancı Okulları özel gereksinimli çocuklar için uygulanan müfredatı temel almakta, müzik, resim atölyesi gibi sanatsal faaliyetler, konuşma terapisi ve duyu bütünleme ile desteklenmektedir. Toplam öğrenci kapasitesi 174’tür.

Bilgi için: http://www.metinsabanciokulu.k12.tr

İletişim Bilgileri

Adres :

Prof. Dr. Hıfzı Özcan Caddesi No:8 34750

Küçükbakkalköy-Ataşehir-İstanbul

Tel : 0850 220 07 07
Fax : 0850 220 07 85
E-Posta : info@metinsabanciokulu.k12.tr
Web Adresi : www.metinsabanciokulu.k12.tr

Üyelikler | SSS | Basın Haberleri | Sosyal Medya | Multimedya Galeri | Logo Kullanımı | Site Haritası | İletişim Sabancı Vakfı - Tüm Hakları Saklıdır.   Sabancı Vakfı Facebook Sayfası   Sabancı Vakfı Twitter Sayfası