Mevsimlik Tarım İsçilerinin Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Derneği: Gençten Gence Paylaşım Projesi

Proje Künyesi

Kurum: Mevsimlik Tarım İsçilerinin Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Derneği

İli: Şanlıurfa

Hibe Tutarı: 9.500 TL

Proje Ortağı: Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı

Proje Süresi: 1 Ekim 2009 – 30 Haziran 2010

Hedef Grup

15-20 yaşları arasındaki göçebe tarım işçisi gençler

Proje Özeti

Projede 15-20 yaşları arasında göçebe tarım işçisi 25 genç, akran eğiticisi olarak yetiştirilecektir. 5 günlük eğitim programını tamamlayan gençler, “toplumsal cinsiyet eşitliği”, “sağlıklı yaşam koşullarının oluşturulması”, “üreme sağlığı”, “şiddet” konularında ailesini ve çevresindeki gençleri eğitecektir. Akran eğiticilerinin her birinin eğitimlerde öğrendiklerini 25’er gence aktarmasıyla toplamda 625 gençte ve ailesinde farkındalık yaratılması, zihniyet değişikliği sağlanması hedeflenmektedir.