Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği: Mezopotamya Bebekleri
Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği: Mezopotamya Bebekleri

Proje Künyesi

Kurum: Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği

Amacı: Eğitimler ve bebek yapım atölyeleriyle Mardinli kadınların haklarını öğrenmelerine, aile içi şiddet ve toplumsal baskıdan kaynaklanan travmayı atlatmalarına yardımcı olmak

İli: Mardin

Hibe Tutarı: 39.794 TL

Proje Ortağı: Mardin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü

Proje Süresi: 5 Ocak 2015 – 2 Haziran 2015

Mevcut Durum

Mardin’de kadınlar, aile içi şiddet, aile ve toplum baskısı, erken yaşta ve zorla evlilik, okula gönderilmeme, miras haklarından yararlanamama ve demokratik haklarını kullanamama gibi problemlerle karşı karşıyadır. Kadınlara yaşadıkları psikolojik travmalar için destek vermek ve konuya ilişkin farkındalıklarını ve bilgilerini artırmak gerekmektedir.

Projenin Hedefledikleri

• Mardin'de:
    • 160 kadına gruplar halinde toplumsal cinsiyet, şiddet, yasal haklar ve iletişim eğitimleri verilecek.
    • İhtiyaç duyan kadınlara psikolojik danışmanlık desteği verilecek.
    • İstekli olan kadınlar terapi işlevi görecek bebek yapma eğitimlerine katılacak.
    • Bebek yapım atölyelerinde paylaşılan hikayeler bir kitapta toplanacak.

Projenin Sonuçları

• Mardin'de:
    • 160 kadına 20 kişilik gruplar halinde toplumsal cinsiyet, şiddet, yasal haklar ve iletişim eğitimleri verildi.
    • İhtiyaç duyan 45 kadın bireysel psikolojik danışmanlık desteği aldı; 80 kadın grup psikoterapilerine katıldı.
    • 140 kadın terapi işlevi görecek bez bebek yapma atölyesine katıldı.
    • Bebek yapım atölyelerinde paylaşılan hikayeler bir kitapta toplandı ve ilgili kişilerle paylaşıldı. Proje kapsamında üretilen Mezopotamya Bebekleri kitabına ulaşmak için lütfen tıklayınız.