Milli Eğitim Bakanlığı Sakıp Sabancı Toplantı Salonu - Ankara
Milli Eğitim Bakanlığı Sakıp Sabancı Toplantı Salonu - Ankara Milli Eğitim Bakanlığı Sakıp Sabancı Toplantı Salonu - Ankara Milli Eğitim Bakanlığı Sakıp Sabancı Toplantı Salonu - Ankara

Milli Eğitim Bakanlığı merkez binasında bulunan ve Bakanlık tarafından "Sakıp Sabancı Toplantı Salonu" adı verilen salon, tefrişi Sabancı Vakfı tarafından gerçekleştirildikten sonra sağlığında eğitime büyük önem veren merhum Sakıp Sabancı'nın üçüncü ölüm yıldönümüne rastlayan 11 Nisan 2007 tarihinde açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda gerçekleşen açılışa Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkan Sabancı, Kayseri ve Adana Milletvekilleri katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de açılış sırasında yaptığı konuşmada, eğitim camiası ve Türkiye olarak Sakıp Sabancı'yı çok özlediklerini ifade etti. ''Sakıp'' kelimesinin karanlığı delip geçen, parlayan anlamı taşıdığını belirten Çelik, ''Sayın Sakıp Sabancı ismiyle müsemma bir insandır. O karanlıkları delip geçmek için Türkiye'nin istikbal meselesi olan eğitime sadece parasını değil, gönlünü koymuş bir kişiydi'' diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı merkez binasında düzenlenen toplantı, konferans ve seminerler için yapılan, 90 kişilik oturma kapasitesine sahip Sakıp Sabancı Toplantı Salonu'nda projeksiyon cihazı, perde, mikrofon gibi sunum için gerekli tüm teknik ekipmanlar mevcuttur.

İletişim Bilgileri

Adres :  Milli Eğitim Bakanlığı Atatürk Bulvarı Bakanlıklar - Ankara