Muş Kadın Derneği (Sezon 04 - Bölüm 09)
Get the Flash Player to see this player.

Erken Yaşta Evlilik Kaderleri Olmasın

Sabancı Vakfı, toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini”, “Fark Yaratanlar” programıyla kamuoyuna anlatmaya devam ediyor. Fark Yaratanlar programının yeni konuğu, Muş’ta ve Van’da erken yaşta evlilikleri önlemek için  “Erken Yaşta Evlilik Kaderimiz Olmasın” projesini hayata geçiren Muş Kadın Derneği (MUKADDER).

2009 yılında çocuk gelin olmaya karşı çıkan 7 kadının kurduğu Muş Kadın Derneği, bugün 68 üyeye sahip. Dernek, kadına karşı şiddetin önüne geçmek, kadının iş hayatına katılımını sağlamak, sosyal ve ekonomik alanda gelişimine katkıda bulunmak için çalışıyor.

“Çocuk Gelinler” konusunun bölgede yaygın ve ciddi bir sorun olduğunu gözlemleyen MUKADDER ekibi, Muş’ta ve Van’da tek tek yaptıkları hane ziyaretleri ile 1.250 genç kadını erken yaşta evlilik konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor. MUKADDER aynı zamanda, düzenlediği film gösterimleri, resim sergisi ve seminerlerle de toplumun dikkatini “Çocuk Gelinler”e çekiyor.