Mustafa Bektaş (Sezon 06 - Bölüm 08)
Get the Flash Player to see this player.

Bir İlçe Değişiyor – Mustafa Bektaş

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programı altıncı sezonunda da devam ediyor. Altıncı sezonun sekizinci Fark Yaratan’ı Mustafa Bektaş oldu.

Mustafa Bektaş öncülüğündeki Nallıhan Turizm Gönüllüleri Derneği, Ankara’nın tarihi ve doğal dokusu bulunan ilçesi Nallıhan’da turizm, kültür ve doğal varlıkların korunmasını, geliştirilmesini, araştırılmasını ve tanıtılmasını sağlamak amacı ile 2005 yılında kuruldu.

Arkeolojik kazı alanları ve Kuş Cenneti ile dikkat çeken Nallıhan’da Mustafa Bektaş önderliğinde 9 farklı köyde pansiyon ve kültür evleri kuruldu. Daha önceden ilçeye yılda 2 bin turist gelirken, bu sayı dernek çalışmaları sayesinde 72 bin kişiye çıktı.Nallıhan Turizm Gönüllüleri Derneği yörede tüm kadınlar tarafından bilinen el sanatlarından olan iğne oyasını ve ipek kozacılığını yeniden hareketlendirip, 1.000’e yakın kadının iş gücüne katılmasını sağladı. Hem ilçeye canlılık kazandırdı, hem de kadınların kendi ayakları üzerinde durmasına yardımcı oldu.

Mustafa Bektaş bir ilçenin kendi kendine neler yapabileceğini gösterdi. Kalkınma potansiyeli olan bir ilçeyi kendi dinamikleriyle harekete geçirdi. İlçenin tanıtılmasına öncülük etti. İlçede oturan yüzlerce kişinin ekonomik açıdan rahatlamasını sağladı. Hem kendi hayatında, hem de ilçedeki insanların hayatlarında kocaman bir fark yarattı.