Mustafa Sarı Özel Bölümü
Get the Flash Player to see this player.

İnci Kefalini Yok Olmaktan Kurtardı, Şimdi de Bisikletle Fark Yaratmaya Devam Ediyor

Fark Yaratanlar Programının 8 Haziran 2012 tarihindeki konuğu, birinci sezonda, dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan nesli tükenmekte olan inci kefalini yok olmaktan kurtarıp, üretimini artırmak için yaptığı çalışmalarla ekrana gelen Prof. Dr. Mustafa Sarı. Yeni projesi ile fark yaratmaya devam eden Prof. Dr. Mustafa Sarı şimdi de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesiiçinde bisiklet kiralayarak, öğrencilere bisiklete binmeyi öğretiyor ve daha sonraki hayatlarında bisikletle yaşamaya teşvik ediyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nde öğretim üyeliği ve kurucusu olduğu Doğa Gözlemcileri Derneği'nin başkanlığını sürdüren Prof. Dr. Mustafa Sarı, Van Gölü'nde inci kefalinin daha verimli avlanmasını sağlayan girişim modeliyle, 2008'de İsviçre'de Schwab Vakfı Sosyal Girişimciler Zirvesi'nde Türkiye'yi temsil etti. ABD'de bulunan ASHOKA Vakfı tarafından 'sosyal girişimci' olarak seçildi. Uluslararası danışmanlık şirketi Ernst&Young ve Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği 'Yılın Girişimcisi Yarışması'na ilk kez eklenen 'Yılın Sosyal Girişimcisi' kategorisinde finale kalarak başarılarını tüm Türkiye'ye duyurdu.

Prof. Dr. Mustafa Sarı, yeni projesi ile gençlerle birlikte doğal alanları bisikletle ziyaret ederek gözlem yapıyor. Proje, sadece gençlere ucuz bisiklet sağlayan bir proje değil, bisikletle yaşamı öğretirken doğayla bütünleşmeyi sağlıyor ve tarih-turizm-doğa üçlemesinin ayrılmaz bir parça olduğuna vurgu yapıyor.