Mutfaktan Güzel Kokular Geliyor (Sezon 05 - Bölüm 09)
Get the Flash Player to see this player.

Görme Engelliler İçin Mutfaktan Güzel Kokular Geliyor

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini”, anlattığı “Fark Yaratanlar” programı beşinci sezonunda da devam ediyor. Beşinci sezonun dokuzuncu Fark Yaratan’ı Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı tarafından hayata geçirilen “Mutfaktan Güzel Kokular Geliyor” projesi oldu.

Birinci sezon Fark Yaratanlarından Gültekin Yazgan’ın kurucusu olduğu Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı, Rotary Kulübü üyelerinin desteği ile Türkiye’nin görme engelliler için ilk yemek kitabı olan Mutfaktan Güzel Kokular Geliyor kitabını hazırladı. Braille alfabesi ile yazılan ve bir yandan da sesli kitap olarak hazırlanan Mutfaktan Güzel Kokular Geliyor, bugüne kadar yediği yemeği görmeyip önce kokusuyla algılamış, tanımlamış insanlara yönelik özel bir kitap oldu.

Mutfaktan Güzel Kokular Geliyor kitabının içinde görme engellilerin yapımına uygun şekilde yazılmış 100 yemek tarifi bulunuyor. Kitapta, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ya da üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın gibi bir tabire rastlamıyorsunuz. Tüm tarifler görme engelliler için koku ve şekillerle yeniden uyarlanmış durumda.

Şeflerden ve diyetisyenlerden profesyonel yardım alınarak, görme engelliler ile atölye çalışmaları yapılarak hazırlanan kitap, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı üyesi olan görme engellilere ücretsiz olarak gönderiliyor.