Nar Çiçeği Kooperatifi: Nar Çiçeği Meyve Veriyor

Proje Ortağı: Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi

Proje Süresi: 1 Eylül 2014 – 31 Mayıs 2015

Mevcut Durum

Nar Çiçeği Kadın Kooperatifi 2010 yılında Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde kurulmuştur. Kooperatif, unlu mamuller konusunda eğitimler alarak kendisini geliştirmiştir. Ne var ki, tanıtım ve pazarlama ayağı eksik olan bir üretim tarzına sahip olduğu için ürünlerini ve hizmetlerini duyuramamakta, yeteri kadar sipariş alamamakta, kısaca devamlılığı için yeterli kaynağa ulaşamamaktadır. Unlu mamullerinin yanı sıra, kooperatifin ürün çeşitliliğinin geliştirilmesine ihtiyacı vardır. Doğru teçhizat alınması, ürün geliştirilmesi ve tanıtım-pazarlama stratejileri konusunda destek alınması durumunda kooperatif gelişerek üye sayısını arttırabilecektir.

Projenin Hedefledikleri

- Ürün çeşitliliğini sağlayabilmek için fırın, yazar kasa, overlok makinası, yoğurma makinası, dikiş makinası gibi demirbaşlar alınması

- 20 üye kadının satış & pazarlama konusunda eğitimden geçmesi, danışmanlık alması

- Marketler ve Ekolojik Pazar ile unlu mamuller satış zinciri kurulması