Nevşehir Üniversitesi: Cinsiyet Eşitliği Bakış Açısı Kazandırmada Erkek Eğitimi

Kurum: Nevşehir Üniversitesi

İli: Nevşehir

Hibe Tutarı: 31.440 TL

Proje Ortağı: Nevşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği, Nevşehir Kadın Derneği, Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi

Proje Süresi: 15 Ağustos 2009 - 15 Ağustos 2010

Hedef Grup

Nevşehir Üniversitesi’nde görev yapan 35 erkek ve 11 kadından oluşan toplam 46 öğretim elemanı ile yine aynı üniversitede öğretim gören 1600 kadın-erkek öğrenci grubu

Proje Özeti

Proje kapsamında hedef grupta yer alan toplam 40 erkeğe 30 saatlik toplumsal cinsiyet eğitimi verilecektir. Karar vericiler, muhtarlar, zabıtalar, emniyet görevlileri, esnaflar, valilik ve belediye çalışanları ve din görevlilerine yönelik bir panel düzenlenecektir. Üniversite rektörlüğü NEVSEM bünyesinde cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi konusunu gündemine alarak Kadın Eğitim Araştırma ve Danışmanlık Birimi kurulacaktır. Nevşehir Üniversitesi'nde görev yapan 35 erkek ve 11 kadından oluşan toplam 46 öğretim elemanı ile yine aynı üniversitede öğrenim gören 1600 kadın-erkek öğrenci grubuna toplam 30 saatlik toplumsal cinsiyet eğitimi verilecektir. Ayrıca proje sonunda üniversite bünyesinde bir Kadın Araştırmaları Merkezi kurulacaktır.