Nevşehir Valiliği İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü: Krize Müdahale Ekibi

Kurum: Nevşehir Valiliği İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü

İli: Nevşehir

Hibe Tutarı: 7.200 TL

Proje Ortağı: İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Nevşehir Barosu ve Cumhuriyet Başsavcılığı, Nevşehir Belediyesi

Proje Süresi: 1 Eylül 2008 – 31 Temmuz 2009

Hedef Grup

Nevşehir’de şiddete maruz kalan, maruz kalmış olan ve gelecekte risk altındaki kadınlar, genç kızlar ve intihar girişiminde bulunan kadınlar

Proje Özeti

Proje kapsamında, farklı şiddet türlerine maruz kalan ve bu nedenle bireysel ve sosyal yaşamı olumsuz yönde etkilenen kadın ve genç kızların sorun tanımlarına göre müdahalede bulunacak olan “Krize Müdahale Ekibi” kurulması planlanmaktadır. Ekip, alanında uzman bir doktor, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, psikolog, polis, sosyolog ve avukattan oluşmaktadır. Ekipte yer alan uzmanlar aile içi şiddete maruz kalan kadın ve genç kızlara mesleki müdahalede bulunacaktır. Şiddeti uygulayanların da (eş, baba vs.) farkındalıklarını arttırıcı mesleki görüşme ve müdahalelerde bulunulması, şiddet uygulayıcılarına 4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun çerçevesinde yasal sorumluluklarının hatırlatılması da projenin faaliyetleri arasında yer almaktadır.