Ömer Faruk Arınç (Sezon 04 - Bölüm 12)
Get the Flash Player to see this player.

Iğdırlı Çocuklar Oyuncakhane'de

Sabancı Vakfı’nın yeni Fark Yaratan’ı, Iğdır’daki dezavantajlı çocukların oyuncaklara daha kolay ulaşabilmesi ve oyun ortamında çocukların bir araya getirilmesi amacıyla Oyuncakhane’yi kuran Ömer Faruk Arınç oldu.

Proje ile etnik ve politik açıdan farklılıklar gösteren ebeveynlerin ortak bir amaç için bir araya gelmeleri ve sağlanacak fırsat eşitliği sayesinde, bölge çocuklarının suçtan ve terör olaylarından uzak kalmaları amaçlanıyor. Iğdır Emniyet Müdürlüğü’nde Çocuk Şube Müdürü olarak görev yapan Ömer Faruk Arınç’ın öncülüğünde kurulan Oyuncakhane, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse ediliyor. “Çocukların eline taş değil, oyuncak verelim” düşüncesi ile 15 Mayıs 2012’de açılan Oyuncakhane’yi şu ana kadar yaklaşık 5 bin çocuk ziyaret etti.

Her gün belirlenen bir okuldaki öğrencilerin hep birlikte Oyuncakhane’ye getirilerek oyun oynamaları da sağlanıyor. 3-12 yaş arası çocukların ziyaret ettiği, 308 çeşit, toplam 1158 oyuncağın bulunduğu Oyuncakhane’de, 3-6 yaş arası çocuklar için ise ayrı bir oyun alanı bulunuyor. SODES desteği ve Ege Üniversitesi’nde görevli uzman akademisyenlerin önerileri ile alınan oyuncaklar ile oyun salonları, her gün kapsamlı bir şekilde organik temizleyicilerle temizleniyor. Çocuklar, isterlerse oyuncakları ödünç alarak 1 hafta evlerinde oynayabiliyor.