Sabancı Vakfı | 40. Yıl
Özcan Sabancı Kız Teknik ve Meslek Lisesi - Ankara

Özcan Sabancı Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin Meslek Lisesi kısmı 1998 yılında Çocuk Gelişimi Bölümüne alınan 60 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır. 1999-2000 eğitim-öğretim yılında Anadolu Kız Meslek kısmında Bilgisayar, Hazır Giyim ve Moda Tasarımı, Kız Meslek Lisesi kısmında ise Çocuk Gelişimi, Tasarım Teknolojisi (Grafik), Kuaförlük, Tekstil Konfeksiyon ve Triko Bölümleri açılmıştır. Daha sonraki yıllarda her iki kısma da Ağırlama ve Gıda Bölümleri de açılmıştır.

Kız Meslek Lisesi toplam 21.863 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 6.570 m2 kapalı alana sahiptir.

Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen, 750 öğrenci kapasiteli Özcan Sabancı Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde 22 derslik, kütüphane, spor salonu, 150 kişilik çok amaçlı salon ve kantin bulunmaktadır.

Okul bünyesinde sergi ve kermes gibi etkinlikler yapılmakta olup, ayrıca folklor, tiyatro, spor ve bilgi alanlarında yarışmalar düzenlenmektedir.

Okul bünyesinde açılan kurslar

1. Yiyecek-İçecek Pastacılık Yetiştirme Kursu
  2. Kurdele Nakış Kursu
  3. El-Ayak Bakımı Kursu
  4. Alan Tanıtım Kursu
  5. Anne Baba Eğitimi Seminerleri
  6. ÖSYS Hazırlık Kursları

Her yıl mezun olup Lisans Yerleştirme Sınavı’nda en yüksek başarıyı gösteren bir öğrenciye lisans öğrenimi boyunca “Özcan Sabancı Başarı Bursu” verilmektedir.

İletişim Bilgileri

Adres :  Yunus Emre Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı Fatih-Sincan-Ankara
Tel :  (312) 273 63 73
Faks :  (312) 273 83 30