Özcan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Ankara

Özcan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 1998 yılında Çocuk Gelişimi Bölümüne alınan 60 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır. 1999-2000 eğitim-öğretim yılında Anadolu Meslek Lisesi bünyesinde Bilişim Teknolojisi ve Giyim Üretim Teknolojisi, Meslek Lisesi bünyesinde Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı, Grafik ve Fotoğraf Alanı, Giyim ve Üretim Teknolojisi Alanı ve Triko Bölümleri açılmıştır. Daha sonraki yıllarda ise Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü açılmıştır.

Özcan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplam 21.863 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 6.570 m2 kapalı alana sahiptir.

Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen, 750 öğrenci kapasiteli Özcan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 24 derslik, kütüphane, spor salonu, 150 kişilik konferans salonu bulunmaktadır.

Okul bünyesinde sergi ve kermes gibi etkinlikler yapılmakta olup, ayrıca folklor, tiyatro, spor ve bilgi alanlarında yarışmalar düzenlenmekte, örgün ve yaygın eğitimi destekleme kursları, satranç, desen ve oryantiring egzersiz çalışmaları, futsal, voleybol, badminton, basketbol takım çalışmaları yapılmaktadır.

Okul Bünyesinde Bulunan Alanlar

Anadolu Meslek Lisesi

1. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi
  2. Bilişim Teknolojileri
  3. Grafik ve Fotoğraf
  4. Giyim Üretim Teknolojisi
  5. Yiyecek İçecek Hizmetleri

Meslek Lisesi

1. Giyim Üretim Teknolojisi
  2. Yiyecek İçecek Hizmetleri
  3. Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri
  4. Grafik ve Fotoğraf

Mesleki Açık Lise

1. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi
  2. Giyim Üretim Teknolojisi

Her yıl mezun olup Lisans Yerleştirme Sınavı’nda en yüksek başarıyı gösteren bir öğrenciye lisans öğrenimi boyunca “Özcan Sabancı Başarı Bursu” verilmektedir.

İletişim Bilgileri

Adres :  Yunus Emre Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı Fatih-Sincan-Ankara
Tel :  (312) 273 63 73
Faks :  (312) 273 83 30