Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi - İstanbul
Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi - İstanbul Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi - İstanbul Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi - İstanbul Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi - İstanbul

1978 yılında geçirdiği yangından sonra öğretime kapanan okul binasının onarımı dış görünüşü korunarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Bayındırlık Müdürlüğü tarafından, okul binasının bahçesine yeni bina yapımı ise Sabancı Vakfı tarafından gerçekleştirilmiştir. Yeni binanın da eklenmesi ile okulun kapasitesi arttırılarak 1981-1982 eğitim-öğretim yılında hizmete girmiştir.

Toplam 3.240 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 1.200 m2 kapalı alana sahip olan okulun kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

Öğretime başlamasından itibaren ortaokul olarak hizmet veren okul, 1992-1993 eğitim-öğretim yılında liseye dönüştürülmüş ve Özdemir Sabancı'nın adı ile eski okul binasının adı birleştirilerek Özdemir Sabancı Emirgan Lisesi olarak değiştirilmiştir. 2010 yılı Ağustos ayında ise Anadolu Lisesine dönüştürülerek Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi adını almıştır.

Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi’nde 40 kişilik olmak üzere 15 derslik, laboratuvar, 120 kişilik çok amaçlı salon, kütüphane, kapalı spor salonu ve idari ofisler bulunmaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres :  Kestane Sokak No:43 Emirgan-İstanbul
Tel :  (212) 277 56 98
  :  (212) 229 31 40