Özdemir Sabancı Spor Salonu - Üsküdar Amerikan Lisesi - İstanbul

1991 yılında Üsküdar Amerikan Lisesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Özdemir Sabancı Spor Salonu toplam 3.100 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 1.600 m2 kapalı alana sahiptir.

Mülkiyeti Sağlık Eğitim Vakfına ait olan spor salonu, Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Özel Üsküdar Amerikan Lisesi’ne devredilmiştir.

Üsküdar Amerikan Lisesi, öğrencilerinin spor aktivitelerine katılması için her türlü olanağı sağlayarak onları bu konuda teşvik ediyor ve öğrencilerine yaşam boyu spor ilkesini kazandırmaya çalışıyor. Okul takımları yıl içinde Milli Eğitim Kupası, Kaymakamlık Kupası, Dostluk ligi ve özel maçlar gibi çok sayıda müsabakalara katılıyor.

300 kişilik seyirci kapasitesi olan Özdemir Sabancı Spor Salonu voleybol, basketbol, jimnastik ve badminton gibi sporların yanı sıra tören ve balo gibi öğrenci etkinlikleri için de kullanılmaktadır. Ayrıca salonda 20 kişilik fitness salonu ile 6 masalı bir masa tenisi salonu bulunmaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres :  Gazi Caddesi Vakıf Sokak No:1 Bağlarbaşı-Üsküdar-İstanbul