Özgür İnam (Sezon 02 - Bölüm 30)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Umuda Yelken Açan Özgür İnam

''Fark Yaratanlar" programının 2 Haziran 2011 tarihindeki konuğu , doğaya meydan okuyarak yelkenlerini Poseidon’un diyarına açan kimi görme, kimi işitme kimi de bedensel engelli onlarca sporcuyu Paralimpik Olimpiyatları’na hazırlayan Özgür İnam.

İnam, kurduğu “Umuda Yelken Engelliler ve Gençlik Spor Derneği (UYDER)” kapsamında 2010 yılının Ağustos ayından bu yana “Engelli Değil Yelkenli” projesinin koordinatörlüğünü yürütüyor. Proje ile engelli gençlerin yaşam kalitelerinin spor aracılığıyla iyileştirilmesi ve onların; özgüveni yüksek, sosyal uyum yetenekleri gelişmiş, sağlıklı ve sosyal bireyler olarak gelişmelerine katkı sağlanması amaçlanıyor. Projeyle, yelken gibi çok yönlü bir takım sporuyla genç yaşta tanışan engelli çocukların özgüvenlerinin, zoru başarma konusunda güdülenmelerinin ve takım çalışmasına yatkınlıklarının arttırılması, bunu yaparken de topluma adapte olabilme ve sosyal uyum yeteneklerinin geliştirilmesi sağlanıyor.

“Engelli Değil Yelkenli” projesiyle İzmir il sınırları içinde yaşayan, 11-17 yaş aralığındaki, 60 işitme, 12 görme engelli olmak üzere toplam 72 engelliye, 7 aylık bir süre boyunca uzman eğitmenler kanalıyla temel yelken eğitimi verilecek. Proje kapsamında, Türkiye’nin ilk Paralimpik Yelken Kulübü’nün kurulması ve Türkiye’nin ilk kez 2012 Engelli Olimpiyatları’nda yelken branşında temsil edilmesi hedefleniyor.

Daha fazla bilgi için: