Sabancı Vakfı | 40. Yıl
Özlem Öztürk (Sezon 02 - Bölüm 14)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Mayın Patlamaları ve Şiddet Mağdurlarına Destek Olan Özlem Öztürk

"Fark Yaratanlar" programının 13 Ocak 2011 tarihindeki konuğu, mayın ve çatışma atıkları konusunda insanları bilgilendirerek kayıpların önüne geçmeye çalışan Özlem Öztürk.

Öztürk, Diyarbakır'daki görevi sırasında özellikle mayından uzvunu kaybetmiş öğrencilerinden çok etkilenerek mayın ve patlamamış çatışma atıkları alanında çalışmalara başlıyor. 2008 yılında, bireysel ve örgütlü şiddete, ayrımcılığa ve insan hakları ihlallerine karşı mücadele vermek üzere Toplumsal Duyarlılık ve Şiddet Karşıtları Derneği'ni kuruyor.

Türkiye'de sivillerin ve özellikle çocukların mayın patlamalarından korunması üzerine geniş kapsamlı alan çalışmaları gerçekleştiren ilk ve tek kurum olan Toplumsal Duyarlılık ve Şiddet Karşıtları Derneği, şiddetin yarattığı mağduriyetlerin fark edilmesi ve önlenmesi için çalışmalar yapıyor.

"Mayın ve Çatışma Atıkları Eğitimi Projesi" kapsamında, mayın ve çatışma atıkları konusunda köy okullarında ve evlerde hem gençlere hem de yetişkinlere yönelik bilinçlendirme eğitimleri veriliyor.

Proje kapsamında, Hakkari il merkezi ve beldeleri, Çukurca merkez ve köylerinde devlet okullarında okuyan 7-15 yaş arası 7.500 çocuğa ulaşılan Özlem Öztürk, projenin Şemdinli köy okullarında da uygulanmasıyla 10.000 çocuğa daha ulaşılmasını, çalışmaların Suriye, İran ve Irak sınırlarında bulunan diğer illerde de yaygınlaştırılmasını hedefliyor.

Öztürk ayrıca çalıştığı her il ile ilgili raporlar hazırlayıp, bu raporları kamuoyu ve meclise sunarak, sivil toplum ve kamu kuruluşları ile ortak çalışmalar yürütüyor, çatışma atıkları konusunda farkındalığın artması için çabalıyor.

Üyelikler | SSS | Basın Haberleri | Logo Kullanımı | Site Haritası | İletişim Sabancı Vakfı - Tüm Hakları Saklıdır.   Sabancı Vakfı Facebook Sayfası   Sabancı Vakfı Twitter Sayfası