5 Haziran 2009 Sabancı Müzesi
Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Avrupa Birliği Konseyi Genel Sekreteri Javier Solana'nın Başkanı olduğu Jüri tarafından "Raymond Georis Yenilikçi Filantropist Ödülü”ne layık görüldü. Bu ödül ile Sabancı Vakfı, Avrupa'nın en önemli filantropi ödülü listesine Türkiye'den giren ilk vakıf oldu. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın Raymond Georis Yenilikçi Filantropi Ödülü’nü alması onuruna Sakıp Sabancı Müzesi’nde yerli ve yabancı misafirlerin katıldığı bir resepsiyon verildi.
Sabancı, gecede yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Ailemin hayırseverlik mirası bana böyle bir ödülü alma yolunu açmıştır. Ailemin sahip olduğu en önemli değer; “bizden daha az şanslı olanlara ulaşmanın, yardım etmenin ve onların hayatlarında fark yaratarak, daha yüksek yaşam standartlarına ulaşmalarına yardımcı olmaktır”. Ben bu değerle yetiştirildim. Sabancı olarak, yaptığımız her işte ve Sabancı Vakfı’nda ülke insanının her şeyin en iyisini hak ettiğine inanarak çalışıyoruz. "Son iki yıldır küresel vakıflar standartlarında yenilikçi ve başarılı çalışmalar yapmak amacı ile yeniden yapılanma sürecindeyiz. Bu ödül, yürüttüğümüz çalışmaların ve kaydettiğimiz ilerlemenin ödülü olmakla birlikte vakıfçılık çalışmalarında hibe programları geliştirerek Türkiye'de bir model oluşturmak için bize daha fazla sorumluluk yüklemektedir. Beni bu ödüle layık gören başta jüri başkanı Sayın Javier Solana olmak üzere tüm jüri üyelerine Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti ve çalışanları adına teşekkürlerimi sunarım."
Güler Sabancı'nın konuşma metnine ulaşmak için
tıklayınız.
Gulbenkian Vakfı ile Avrupa Vakıflar Merkezi Başkanı Emilio Rui Vilar, “Sayın Güler Sabancı’ya “Raymond Georis Yenilikçi Filantropist Ödülü’nü şahsen takdim etmekten onur duyuyorum. Ödülün amacı, insanların hayatlarında gerçekten fark ve değişim yaratabilen kurum ve kişilerin takdir edilmesidir. Bu yıl tüm adayların arasından kendini insan haklarına, toplumsal gelişime adamış Türkiye’den bir iş kadını yükseldi. Güler Sabancı kariyeri boyunca eğitim, kültür-sanat ve kadının toplumda güçlendirilmesi konularında önemli çalışmalar yapmıştır” dedi.
Ödül töreninde konuşan Mercator Fonu Başkanı Norine MacDonald şöyle söyledi: “Güler Sabancı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Sabancı Vakfı, Türkiye’de sosyal adalet konusunda ilk defa hibe programı açarak, vakıf çalışmalarına Avrupa standartlarını getirmek konusunda öncü olmuştur. Bu yılın jürisi, Güler Sabancı’nın insanların düşlerini ve idealist umutlarını somut sonuçlara dönüştürmekteki özgün yeteneğinin ödülün ruhuyla son derece örtüştüğü görüşüne vardı.”
16 Mayıs 2009 Roma Ödül Töreni
Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Avrupa Birliği Konseyi Genel Sekreteri Javier Solana'nın Başkanı olduğu Jüri tarafından "Raymond Georis Yenilikçi Filantropist Ödülü”ne layık görüldü. Bu ödül ile Sabancı Vakfı, Avrupa'nın en önemli filantropi ödülü listesine Türkiye'den giren ilk vakıf oldu. Avrupa Vakıflar Merkezi (EFC) Yıllık Konferansı'nın son gününde Roma Cavalieri Oteli'nde gerçekleştirilen törende ödülü Güler Sabancı adına Sabancı Vakfı Direktörü Zerrin Koyunsağan aldı.
Güler Sabancı gönderdiği teşekkür mesajında şunları söyledi: "Son iki yıldır küresel vakıflar standartlarında yenilikçi ve başarılı çalışmalar yapmak amacı ile yeniden yapılanma sürecindeyiz. Bu ödül, yürüttüğümüz çalışmaların ve kaydettiğimiz ilerlemenin ödülü olmakla birlikte vakıfçılık çalışmalarında hibe programları geliştirerek Türkiye'de bir model oluşturmak için bize daha fazla sorumluluk yüklemektedir. Beni bu ödüle layık gören başta jüri başkanı Sayın Javier Solana olmak üzere tüm jüri üyelerine Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti ve çalışanları adına teşekkürlerimi sunarım."
Avrupa Vakıflar Merkezi'nin Kurucu Başkanı ve Ödüle ismini veren Raymond Georis de konuşmasında, Güler Sabancı'nın tüm gelişim çalışmalarına öncülük ettiğini ifade ederek, Sabancı'nın çarpıcı ve sürdürülebilir değişimler yaratacak etkin stratejilere odaklandığını ifade etti. Avrupa Birliği Konseyi Genel Sekreteri ve Madariaga European Foundation Başkanı Javier Solana’nın başkanı olduğu jürinin diğer üyeleri; Avrupa Vakıflar Merkezi Başkanı Gerry Salole ve Mercator Fonu Başkanı Norine MacDonald.
Ödül töreninde konuşan Mercator Fonu Başkanı Norine MacDonald şöyle söyledi: “Türkiye’de ilk kez stratejik kapsamda hibe-veren Sabancı Vakfı’nın Başkanı Güler Sabancı’nın Türkiye’de Avrupa standartlarında vakıfçılık anlayışını yerleştirmekte büyük rolü ve katkısı var. Güler Sabancı’nın tüm kariyeri boyunca eğitim, kültür-sanat ve kadınların ekonomik güçlenmesi alanlarında çok büyük filantropik katkıları oldu.”
MacDonald ödül ile ilgili olarak ise şunları söyledi: “Bu ödülün amacı insanların hayatlarında gerçekten fark yaratan kişi veya kurumları ödüllendirmek. Bu yılki jüri Güler Sabancı’nın, hayalleri ve idealist umutları somut gerçeklere dönüştürmekte eşsiz bir kabiliyeti olduğunu hissetti.”