Rodin Alper Bingöl (Sezon 01 - Bölüm 22)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Engelleri Kaldır Hareketiyle Fark Yaratan Rodin Alper Bingöl

Sabancı Vakfı'nın katkılarıyla hayata geçen ''Fark Yaratanlar'' programının 7 Mart 2010 tarihindeki konuğu, "Engelleri Kaldır Hareketi" ile engelli bireylerin toplumsal yaşama ve üretim süreçlerine aktif olarak katılımlarına destek olacak çalışmalarla fark yaratan Rodin Alper Bingöl.

Rodin Alper Bingöl, 2009'da "Engelleri Kaldır" başlıklı bir bitirme tezi hazırladı ve tezi kısa zamanda, toplumsal bir harekete dönüştü. Engelleri Kaldır Hareketi, her bireyin bağımsız seçim yapma ve yeteneklerini geliştirme hakkının tanınması ve bu yolla kişilerin bağımlılıklarının en aza indirgenmesi amacıyla toplumun her kesimine ulaşmayı hedefliyor. Bu amaçla, 2009 yılında 1 Nisan'da, Bingöl ve arkadaşları, ellerinde, "Bu bir şaka değildir. Kim oturmak ister" yazısı ile tekerlekli sandalyelerle sokağa çıktı.

Engelleri Kaldır Hareketi kapsamında, engelli konusunda toplumsal farkındalık, hukuk, şehir planlamacılığı ve eğitim alanlarında projeler yürütülüyor. Bingöl, Engelsizler Derneği'nin de kurulmasına öncülük ediyor. Dernek aracılığıyla, kiracı engelliler için yasal ev arama süresinin 2 aya çıkarılması konusunda çalışmalar yapılacak.

Bugün, Engelleri Kaldır Hareketi'nin internet sayfasının üye sayısı 20 bin kişiyi geçmiş durumda. Projenin Facebook grup sayfasında 420 binin üzerinde hayranı bulunuyor. Ayrıca, Engelleri Kaldır Hareketi, 2009 yılında Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu (JCI) tarafından İnsan Hakları ve Dünya Barışına Katkı kategorisinde Rodin Alper Bingöl'e Türkiye'nin en başarılı genci unvanını kazandırdı.

Daha fazla bilgi için:
www.engellerikaldir.com