Şaban Tören (Sezon 01 - Bölüm 20)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Çocukları Korumak için Mücadele Eden Beykoz Vakfı Başkanı Şaban Tören

Sabancı Vakfı'nın katkılarıyla hayata geçen ''Fark Yaratanlar'' programının 14 Şubat 2010 tarihindeki konuğu, Beykoz Vakfı Başkanı olarak çocukları korumak için  çalışmalar yapan Şaban Tören.

Şaban Tören Beykoz Vakfı başkanı ve 3 nesildir Beykozlu. Beykoz aşığı olan Tören, 1994 yılında ilçenin gelişimine katkıda bulunmak için kurulan Beykoz Vakfı'nın kurucu üyeleri arasında yer almış ve Beykozlu çocuklara daha iyi bir geleceğin kapılarını aralamış.

Geçmişte fabrikaların bulunduğu, o fabrikalar kapatıldıktan sonra ailelerin zor durumda kaldığı ilçelerden biri olan Beykoz, kendini Beykoz'un ve Beykozluların sorunlarına adayan Şaban Tören ile kabuk değiştiriyor. Şaban Tören, Beykoz Vakfı kanalıyla, çocukları sokaklardan, mafyadan ve uyuşturucudan kurtarmak için sanatı kullanıyor ve yeni sanatçılar yetiştirmek için çalışıyor.

Bu kapsamda hayata geçen "Küçük Kemancılar Müzik Grubu" ve çocuklardan kurulu tiyatrosu "Tiyatroterapi" ile çocuklar sanatla buluşuyor. Tiyatro ve müzik dersi almak isteyen Beykozlu çocuklar öğretmenlere cüzi rakamlar ödeyerek keman, piyano, gitar ve tiyatro dersi alırken yoksul ailelerin çocuklarına dersler için burs sağlanıyor. Beykoz Vakfı'nın desteklediği "Hayata Hazırlama Projesi" kapsamında da bu şekilde 100 keman ve 100 tiyatro öğrencisi bedava eğitim alıyor. Bu sayının gelecek yıl 1.000'e çıkması hedefleniyor.

Daha fazla bilgi için:
www.beykozvakfi.org