Sabancı Çocuk Destek Merkezi - Erzincan
Sabancı Çocuk Destek Merkezi - Erzincan

Sabancı Çocuk Destek Merkezi 2.000 m2 kapalı alana sahiptir.

1989 yılında 13-18 yaş kız çocuklarına hizmet vermesi amacıyla yetiştirme yurdu olarak Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na (mülga Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu) devredilmiş olup, Bakanlığın hizmet dönüşümü kapsamında 2016 yılı itibariyle Sabancı Çocuk Destek Merkezi olarak hizmete devam etmektedir.

Sabancı Çocuk Destek Merkezinin 50 kişilik kapasitesi bulunmakta ve refakatsiz 13-18 yaş erkek çocukların barınma ve destek ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Merkezde çocukların eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışma ve dinlenme odaları, toplantı salonu, kütüphane, mutfak, yemekhane ve çamaşırhane bulunmaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres :   Erzincan