Sabancı Çocuk Evleri Sitesi - Ordu
Sabancı Çocuk Evleri Sitesi - Ordu Sabancı Çocuk Evleri Sitesi - Ordu

Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak 25 Temmuz 1992 tarihinde 7-12 yaş korunmaya muhtaç çocuklara hizmet vermeye başlayan Sabancı Çocuk Yuvası, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na (mülga Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu) devredilmiş olup, Bakanlığın hizmet dönüşümü kapsamında yuva binasının bulunduğu arsaya sevgi evleri yapıldıktan sonra 2016 yılı itibariyle Sabancı Çocuk Evleri Sitesi olarak hizmete devam etmektedir.

Sabancı Vakfı tarafından yaptırılan yuva binası 3 katlı ve toplam 8.500 m2 alan üzerine kurulmuş olup, 1.575 m2 kapalı alana sahiptir.

65 kişilik kapasitesi bulunan yuvada yatakhaneler, revir, hemşire odası, idari ofisler, mutfak, yemekhane ve kütüphanenin yanı sıra etüt odası, televizyon odası ve oyun odası olarak kullanılan çok amaçlı oda bulunmaktadır.

Aynı arsa üzerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 4 adet sevgi evi yaptırılmıştır.

İletişim Bilgileri

Adres :  Sabancı Çocuk Yuvası Cevizdere Köyü Ünye - Ordu
Tel :  (452) 321 10 31
Faks :  (452) 321 14 40