Sabancı Çok Programlı Anadolu Lisesi - Manisa
Sabancı Çok Programlı Anadolu Lisesi - Manisa Sabancı Çok Programlı Anadolu Lisesi - Manisa Sabancı Çok Programlı Anadolu Lisesi - Manisa

Manisa İli Alaşehir İlçesi Uluderbent Mahallesi’nde mevcut olan ilkokul ve ortaokulun fiziki şartlarının yetersiz olması ve heyelan alanı içerisinde bulunması nedeniyle yörede bir ilköğretim okulu ihtiyacı doğmuştur. Bu sebeple 1998 yılında Sabancı Vakfı tarafından Manisa Valiliği’ne tahsis edilmiş olan 5.034 m2’lik arsa üzerinde Sabancı İlköğretim Okulu yaptırılarak kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir. 2009-2010 eğitim yılına kadar bu binada hizmet veren Sabancı İlköğretim Okulu, öğrencilerin ulaşım kolaylığını sağlamak üzere Uluderbent mahalle merkezinde yeni yaptırılan bir binaya taşınmış, mevcut binaya da deprem güçlendirme çalışması yapılmış olup, 2010-2011 eğitim yılından itibaren “Sabancı Çok Programlı Anadolu Lisesi” olarak eğitime devam etmektedir.

3 katlı ve 240 öğrenci kapasiteli Sabancı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde 12 derslik, kütüphane, idari ofisler, mobilya ve iç mekan tasarımı alanı atölyesi ve yemekhane bulunmaktadır. Okulda anadolu lisesi ve anadolu meslek lisesi programları (Bilişim Teknolojileri, Mobilya ve İç MekanTasarım, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanları) bulunmaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres :  Köprübaşı Mahallesi Ege Cad. No:1 Uluderbent Kasabası Alaşehir - Manisa
Tel :  (236) 673 38 88
E-Posta idadas@gmail.com