Sabancı Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi - İstanbul

1993 yılında hizmet vermeye başlayan Sabancı Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalı toplam 3.370 m2 alan üzerinde kurulu olup 2.370 m2 kapalı alana sahiptir.

Sağlık kurumunun onarımı Sabancı Vakfı tarafından yaptırılmış olup kullanım hakkı İstanbul Üniversitesi’nde bulunmaktadır.

Jinekolojik onkoloji (kadın genital organ kanserleriyle ilgili bilim dalı) Türkiye’de ilk defa İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde kurulmuştur. Sabancı Jinekolojik Onkoloji Merkezi, 35 yataklı monoblok bir binada hizmet veren Ortadoğu’daki tek merkezdir.

Bu merkezde kanser tedavisi ve erken teşhisi yapılmakta, bilimsel araştırmalara paralel olarak kadın genital organ kanserinin tedavisi için gereken uzman kadro yetiştirilmektedir.

Sağlık kurumunda 30 kişilik hasta bekleme salonu, 15 kişilik kütüphane, laboratuvar, 50 kişilik toplantı salonu ve yaklaşık 5.000 hasta dosyasının saklandığı arşiv bulunmaktadır.

Adres :

İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi