Sabancı Kız Öğrenci Yurdu - Faik-Fikriye Torunoğulları Anadolu Sağlık Meslek Lisesi - Kars

2005 yılında hizmet vermeye başlayan Sabancı Kız Öğrenci Yurdu toplam 2.840 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 950 m2 kapalı alana sahiptir.

Sabancı Vakfı, Kars İl Özel İdaresi'ne bağlı atıl durumdaki "Kars Süt Fabrikası" içerisinde bulunan idari binalardan ikisinin tadilat ve onarımlarla kız öğrenci yurduna dönüştürülmesini sağlayarak kullanım hakkını Milli Eğitim Bakanlığı’na devretmiştir.

"Baba Beni Okula Gönder" kampanyası kapsamında Kars'ta ilk adım Sabancı Vakfı tarafından atıldı. Şehir merkezinin dışında, çam ağaçları arasında kullanılmaz bir halde duran süt fabrikasının idari binaları Kars'ta okuyan genç kızların kurtarıcısı oldu. Kars'ta yurt yokluğu nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen kızların okuyabilmeleri için tek ihtiyaçları, barınabilecekleri bir yer sağlanmasıydı.

Kız öğrencilerin her türlü barınma gereksinimlerini en iyi şekilde karşılayacak özellikteki yurt binasının 200 kişilik yatak kapasitesi, çalışma odaları ve yemekhanesi bulunmaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres :  Yeni Mahalle Eski Süt Fabrikası Yanı Kars
Tel :  (474) 212 18 99
Faks :  (474) 223 39 63