Sabancı Vakfı | 40. Yıl
Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu - Artvin
Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu - Artvin Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu - Artvin Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu - Artvin Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu - Artvin

Artvin İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı bulunan Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu 1986 yılında Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na devredilmiştir.

13-18 yaş arası kız çocuklarının barınma gereksinimlerini karşılayan Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu'nda 60 çocuk barınabilmektedir. Yurtta, yatakhanelerin yanı sıra 3 derslik, dinlenme ve TV salonları, toplantı salonu, kütüphane, öğretmen odaları ve spor odası bulunmaktadır.

Yurtta her ay düzenlenen doğum günü partileri, piknikler, yaz festivalleri, konser, tiyatro, sinema etkinlikleri ve spor faaliyetleri yurtta yaşayan öğrencilerin sosyal ve kültürel alanlarda gelişmesini sağlamaktadır.

Adres :  Çayağzı Mahallesi Miralay Şükrübey Caddesi No:70 08000 Merkez-Artvin
Tel :  (466) 212 11 70 - (466) 212 49 90
Faks :  (466) 212 18 61
E-Posta artvin@shcek.gov.tr