Sabancı Kültür Sarayı - Dokuz Eylül Üniversitesi - İzmir

Sabancı Vakfı’nın katkılarının yanı sıra İzmir Valiliği ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nün işbirliğiyle üniversitenin tahsis ettiği arsa üzerinde inşa edilen Sabancı Kültür Sarayı, 5.000 m2 kapalı alanda iki ana bölüm içeren tek bir blok halinde inşa edilmiştir.

İlk bölümde 518 kişilik Büyük Salon bulunmaktadır. En gelişmiş tekniklerin uygulandığı sahnesi ve geniş fuayesi ile tiyatro, opera, bale, konser ve sergi gibi her türlü kültürel ve sanatsal gösterilere olanak sağlayabilmektedir. Açılır kapanır orkestra çukuru, 250 m2 sahne alanı, 12x16 metre sahne boyutlarına sahiptir. Sahneye bağlı yük asansörü ve 6x8 metre sinevizyon perdesi ile müzikallerden dev kadrolu gösterilere kadar çeşitli sunumlar için tüm olanaklara sahiptir.

İkinci bölümde 123 kişilik küçük salon bulunmaktadır. Küçük salonda 75 m2 sahne alanı, akustik mimari yapısı, etkileyici ışık donanımı, ortopedik rahatlıkta koltuklar ile büyük salonun rahatlığını aratmamaktadır.

Konservatuvarın bütün öğrenim dalları için özel derslikleri, çalışma odaları, atölyeleri, 4 adet bale stüdyosu, seminer ve orkestra odaları, sanat galerisi, yönetim ve öğretim görevlisi odaları bulunmaktadır. Her stüdyoda birer piyano mevcuttur.

Karadan ve denizden ulaşım için en rahat noktada bulunan Sabancı Kültür Sarayı, konservatuvar öğrencilerinin en iyi ve modern koşullarda öğrenim yapmalarını sağlamaktadır.

Kültür Sarayının giriş fuayesi dahil olmak üzere üçüncü, dördüncü ve beşinci kat fuayeleri sergiler için kullanılmaktadır. Ayrıca İzmir’de gerçekleştirilen tüm kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapabilecek donanıma sahiptir.

Sabancı Kültür Sarayı'nda ünlü tiyatro gruplarının oyunları sergilenmekte olup, ayrıca paneller, konserler ve özel etkinlikler düzenlenmektedir.

İletişim Bilgileri

Adres :  Dokuz Eylül Üniversitesi Mithatpaşa Caddesi No: 112 Konak-İzmir